Most itt van: Főoldal / Jogi angol szerződésminták / Munkajogban használt dokumentumok

MUNKAJOGBAN HASZNÁLT DOKUMENTUMOK

Angol nyelvű szerződések és egyéb dokumentumok


Az alábbi munkajogi dokumentumtár tartalmazza a munkajogi területen használt legfontosabb szerződéseket és egyéb dokumentumokat. A gyűjtemény lelke az angol nyelvű munkaszerződés, de van angol nyelvű mintánk felmondásra, előléptetésre, felszólításra, önéletrajz kísérőlevélre is, ill. a munkakeresés és a munkára való jelentkezés során használt iratok széles választéka is megtalálható itt.
KÉTNYELVŰ MINTAEgyszerű munkaszerződés

Kétnyelvű, oktatási célú anyag, amely összefoglalja egy munkaszerződés lényeges elemeit a teljesség igénye nélkül. A kurzusunk hallgatói ezen keresztül ismerik meg a munkaszerződés terminológiáját és nyelvezetét.

KÉTNYELVŰ MINTARészletes munkaszerződés

Egy részletes munkaszerződés, amely a hatályos jogszabályoknak megfelelően, mindenre kiterjedően szabályozza a munkaviszony feltételeit munkáltató és munkavállaló között.


KÉTNYELVŰ MINTAMunkaköri leírás

Angolul job description, amely felsorolja az adott munkakörben teljesítendő feladatokat és a betöltéshez szükséges feltételeket.

KÉTNYELVŰ MINTAMunkavállaló tájékoztatása

A munkaszerződés mellékletét képező okirat, amelyben a munkáltató írásban részletes tájékoztatást nyújt a munkavállalót a munkahelyi kötelezettségeirőlKÉTNYELVŰ MINTAÍrásbeli megrovás

Angolul notice of misconduct. A munkáltató által kiállított hivatalos levél, amelyben értesíti a munkavállalót munkahelyi kötelezettségeinek vétkes megszegéséről.

MINTA ANGOLULRendkívüli felmondás

Angolul notice of termination due to violation. A munkáltató által kiállított hivatalos levél, amelyben értesíti a munkavállalót a munkviszony azonnali hatályú felmondásáról.

KÉTNYELVŰ MINTARendes felmondás

Angolul letter of termination without cause, a munkáltató értesíti a munkavállalót a munkaviszony megszüntetéséről átszervezés miatt.

MINTA ANGOLULMunkavállalói felmondás

Angolul notice of termination by employee. Munkajogban használt értesítés, amellyel a munkavállaló felmondja a munkáltatónál fennálló munkaviszonyát.


MINTA ANGOLUL
Leépítés miatti felmondás

Angolszász mintát követő hivatalos irat, amelyben a munkáltató a társaságnál történő leépítés miatt mondja fel a munkaviszonyt.

MINTA ANGOLUL
Lemondás vezetői beosztásról

Vezetői beosztásról történő lemondást tartalmazó okirat. A cég vezető beosztású munkavállalója tájékoztatja az ügyvezetést a szándékáról.


KÉTNYELVŰ MINTALemondás elfogadása

Angolul acceptance of resignation. Egyszerű levél, amellyel a munkáltató elfogadja, hogy a munkavállaló meg kívánja szüntetni a munkaviszonyt.

MINTA ANGOLULMotivációs levél

Angolul CV cover letter, álláshirdetésre való jelentkezéskor az önéletrajzhoz csatolt kísérőlevél, amelyben a leendő munkavállaló tömören összefoglalja a jelentkezés célját.


KÉTNYELVŰ MINTAInterjún való részvétel megerősítése

Angolul confirmation of interview attendance. Egyszerű levél, amellyel egy munkára jelentkező személy megerősíti, hogy részt kíván venni a leendő munkáltató által tartott interjún.

KÉTNYELVŰ MINTAÁllásinterjút követő levél

Angolul follow up on interview, a leendő munkavállaló által az interjún való részvételt követően írt levél nem hivatalos levél.


MINTA ANGOLULÁllásajánlat elutasítás

Angolul rejection-of-job-offer, amelyben valaki egy állásajánlatot követően tájékoztatja a társaságot vagy fejvadász céget, hogy a számára ajánlott állást nem kívánja betölteni.

KÉTNYELVŰ MINTAÁllásra jelentkezés elutasítása

Angolul rejection of job application.Munkajogban használt levél, amelyben a munkáltató értesíti az állásra jelentkezőt, hogy mást választott a munkakör betöltésére.


KÉTNYELVŰ MINTALemondó nyilatkozat

Angolul resignation letter, amely a munkajogban használt levél, amelyben a munkavállaló értesíti a munkáltatót arról, hogy meg kívánja szüntetni a munkaviszonyát.


Hogyan férhet hozzá a teljes dokumentumtárhoz?

A teljes dokumentumtár csak PRO jogosultságú felhasználóink számára elérhető. Ezzel a jogosultsággal hozzáférést kap a teljes jogi angol szótárunkhoz, ezen kívül elérhetővé válik számos egyéb exkluzív tartalom is.


Részletek és előfizetés