֍ ÚJ IDŐPONT - ONLINE TRÉNING-Üzleti levélírás angolul 2. (haladóknak )- JANUÁR 26. PÉNTEK- egész napos tréning, írja be a naptárba és jelentkezzen! ֍ Anglofon - a jogi angol specialista ֍

Most itt van: Főoldal / bevezeto-a-jogi-angol-szerzodesek-terminologiajaba / bevezeto-a-jogi-angol-szerzodesek-terminologiajaba-jelenleti

BEVEZETŐ A JOGI ANGOL SZERZŐDÉSEK TERMINOLÓGIÁJÁBA - JELENLÉTI OKTATÁSSAL

JOGI ANGOL TANFOLYAM A STABIL SZAKNYELVI TUDÁSHOZ


Ez a tanfolyam jó választás azoknak, akik jelenléti oktatás keretében szeretnének elmélyüli a jogi szaknyelvben. A terminológiát igyekszünk gyakorlatias módon tanítani, hogy hallgatóink a tanfolyam minden órájával közelebb kerülhessenek a jogi területen történő önálló, angol nyelvű munkavégzéshez.

Ez a tanfolyam a későbbiekben a jogi kommunikációs és a szerződésíró tanfolyamainkhoz, tréningjeinkhez is biztos terminológiai hátteret ad. Akkor is ezt válassza, ha Mesteriskolai képzésünkkel szemez, de még nem biztos benne, hogy belevágna, hiszen ez a tanfolyam beszámítható a mesteriskolai képzésbe.

Ha alapos, magabiztos tudást szeretne, akkor ezzel kezdje a jogi szaknyelv elsajátítását!


JELENTKEZEM


Tematika


1. Bevezető, Adásvételi szerződés I. 2. Adásvételi szerződés II. 3. Bérleti szerződés

  A kurzus céljainak ismertetése után áttekintjük a szerződéstípusokat és a szerződő feleket, majd áttekintjük az ingatlan adásvétel folyamatát, az ügylet biztosítását, a vételár megfizetésének menetét és a kapcsolódó fogalmakat.

  Az adásvétellel kapcsolatos fogalmakkal folytatjuk egy szerződésminta alapján, majd tisztázzuk, hogy a szerződésben hogyan kezeljük az esetleges terminológiai problémákat.

  Egy bérleti szerződés kivonaton keresztül megismerjük a jogviszonnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és közben megtanítjuk a legjellemzőbb szerződéses fordulatokat.

4. Vállalkozási szerződés 5. Megbízási szerződés 6. Munkaszerződés

  Áttekintjük a vállalkozási szerződések alapfogalmait, megismerjük az angolszász szerződések tipikus nyelvezetét és a vállalkozás menetében előforduló fogalmakat.

   A megbízási szerződés kivonat segítségével megtanulhatjuk a jogügylet lefontosabb rendelkezéseit a megbízástól kezdve a különféle díjak és költségeken át a megbízási megszűnéséig.

   Először a munkajog legfontosabb fogalmaival ismerkedünk meg, majd egy munkaszerződés részletes elemzésével folytatjuk a tanulást.

  7. Ismétlés, zárthelyi dolgozat 8. Társasági jog 9. Társasági szerződés

   A leggyakoribb szerződések nyelvezetének megtanulása után átismételjük az addigiakat, majd egy közösen megírt teszt segítségével tükröt tartunk a haladásunk elé.

   A lecke célja a cégformák, működésük, létrejöttük és megszűnésük kapcsán felmerülő legfontosabb terminusok bemutatása könnyen érthető formában.

   Egy társasági szerződés elemzésével megtanuljuk és begyakoroljuk a legfontosabb cégjogi fogalmakat és kifejezéseket gyakorlati megközelítésből.

  10. Ismétlés I. 11. Ismétlés II. 12. Záróteszt

   Összefoglaljuk a kurzuson tanultakat, nemcsak a fogalmakat hanem nyelvi kérdéssel is foglalkozunk, példálul prepozíciókkal, idő és pénz kifejezésekkel.

   Még egyszer átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, interaktív feladatokkal begyakoroljuk a terminológiai és nyelvi érdekességeket.

   A kurzus lezárásaként egy 45 perces tesztet írunk, majd együtt kijavítjuk és átnézzük, így még egyszer áttekintjük a legfontosabb jogi angol fogalmakat és kifejezéseket.


  JELENTKEZEM
  Hogyan történik az oktatás?

  A tanfolyamot Budapest, V. kerület Képíró u. 9. alatt található oktatóhelyszínünkön tartjuk élőben, itt várjuk mindazon hallgatókat, akik személyesen kívánnnak részt venni a kurzuson, de lehetőség van online részvételre is.  Online részvételre van mód?

  Igen, ebben az esetben a részvétel számítógépen (PC, Laptop, tablet vagy iPad, mobil telefon, stb.) eszközön keresztül történik. Ehhez a résztvevőknek az alábbi technikai háttér szükséges.

  • Internet hozzáférés video streaming használatához szükséges sávszélességgel

  • Olyan helyiség, amelyben más nem vesz részt online oktatásban (interferencia elkerülésére)

  • Lehetőleg mikrofonnal és kamerával rendelkező eszköz

  • Lehetőleg frissített Chrome böngésző  MIKOR?

  A tanfolyamokat jellemzően az egyetemi szemeszterekhez igazodva, szeptember-október és február-március időszakban indítjuk.
  Legközelebb induló tanfolyamunk, melyre tud! várjuk jelentkezését:


  2023. február 8. szerda 17:40-19:10

  ÜTEMEZÉS

  2023. február 8. - 2023. május 3. között szerdánként 12 héten keresztül heti 1x2 órában. Ez az ütemezés tapasztalataink szerint gyakorló jogászoknak a sok házi feladat mellett bőségesen intenzív. Igény esetén van lehetőség alternatív ütemezésre is, ezzel kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!


  MENNYIÉRT?


  A képzés díja: 99.800 Ft (áfamentes)

  Ne halogassa, kezdje meg jogi angol szaknyelv tanulását most!